søndag 22. juli 2012

Grunnoppskrift vaniljecupcakes

Hei! nå har flere lurt på hvordan jeg laget det gode cupcakes. Så her kommer oppskrift og fremgangsmåte.

Dette er nokk til 24 cupcakes
  • 200g smør, romtemperert
  • 3 dl sukker
  • 2 ts SP, kan sløyfes (kan få  kjøpt på blant annet Kitchen)
  • 4 egg, romtemperert
  • 5dl hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3-4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan få kjøpt på blant annet Kitchen) eller -sukker ev. vaniljestang for ekstra luksus.
Forvarm stekeovnen til 200 0C

Kjør smør og sukker i mikseren til det blir "fluffy". Bland i SP.
Tilsett ett egg om gangen. Miks ca. 2 minutter etter hvert egg.

Rør sammen mel og bakepulver i en annen bolle. Sikt det minst to ganger,
Så får du enda luftigere cupcakes.

Ha melblandingen, kremfløten og vaniljeekstrakt i bollen.
Bland godt med maskin eller slikkepott.

Ha en iskremskje eller 1-2 spisekjer med røre i vær cupcakesform. Stek i 15-20 minutter.

Tips: Oppbevar alltid cupcakes og muffins i en boks med tettsluttende lokk i
romtemperatur. Skal de ikke spises samme dag, kan de heller legges i fryseren.
Ikke oppbevar dem i kjøreskap, da blir cupcakes laget med smør tørre.

Ps. Oppskrift på frosting og hvordan man pynter kommer :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar